”HEJ… HVAD ARBEJDER DU EGENTLIG MED”?

Spurgte mit 6-årige barnebarn Loui, mig om.
”Uha, da” tænkte jeg. Hvordan forklarer jeg en 6-årig om forandringsledelse, strategisk ledelse, om coaching i modig ledelse og i at tage modige strategiske beslutninger?

Om hvordan jeg arbejder med at omsætte strategi til helt konkrete tiltag og aktiviteter for de ledere, som jeg har fornøjelsen af at samarbejde med?

Mit svar blev: ”Jeg arbejder med mennesker, så de bliver bedre til det de arbejder med. Jeg hjælper dem til at blive rigtig gode, som de mennesker de er, uden at være bange for at fejle”.

”Lige som med mine tegninger?” sagde Loui. Han fortsatte: ” Jeg har jo øvet mig rigtig meget. Nogle gange har du ikke kunne se hvad jeg har tegnet, og nogle gange har jeg smidt dem ud. Så har jeg bare øvet mig igen, og nu synes jeg at mine dyr er flotte".

Det er de…. De er superflotte. Du er virkelig blevet god til både at tegne dyr og til at øve dig” svarede en stolt mormor.

Små børn har et drive til udvikling, som vi voksne kan lære af. De tænker ikke så meget på, hvad andre tænker om deres forskellige udviklingstrin. De kravler og går når de kan, og de tegner dyr når de kan (både dem vi kan se og dem vi ikke kan se